Șeful Enel spune că grupul italian se pregătește să iasă din Rusia în câteva luni

Șeful Enel spune că grupul italian se pregătește să iasă din Rusia în câteva luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2022

Grupul Enel SpA, cea mai mare companie de utilități din Italia, va ieși din operațiunile sale din Rusia în câteva luni, a declarat luni directorul general Francesco Starace într-un interviu pentru Bloomberg TV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În urmă cu doar câteva zile, același Francesco Starace spune că Enel își va reduce expunerea pe Rusia dar nu are de gând să iasă complet de pe această piață, scrie Agerpres.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

"Suntem în procesul de vânzare a activelor de producție a energiei. Cu regret, cred că trebuie să urmăm exemplul celorlalți", a spus Francesco Starace.

Enel este prezent pe piața rusă prin Enel Russia, care operează trei centrale pe gaze, cu o capacitate de 5,7 gigawați. De asemenea, are două centrale eoliene, dar nu se aprovizionează cu gaze din Rusia. Înființată în anul 2004, Enel Russia are o contribuție de doar 1% la profitul operațional al grupului italian care deține 56% din Enel Russia.

Marile companii energetice din întreaga lume, inclusiv BP Plc, Shell Plc și Eni SpA, au anunțat planuri vizând ieșirea din investițiile lor din Rusia pe măsură ce războiul din Ucraina se intensifică.

Enel, companie energetică multinațională și un lider integrat pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile, activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 88 GW. În România, compania este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării (Muntenia Sud - inclusiv București, Banat și Dobrogea) și acoperă o treime din piața locală de distribuție. 

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
rusia