Erdogan a avertizat că încă poate bloca aderarea Finalndei și Suediei la NATO

Erdogan a avertizat că încă poate bloca aderarea Finalndei și Suediei la NATO
scris 1 iul 2022

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a avertizat că Ankara ar putea încă bloca procesul de aderare a Finlandei și Suediei la NATO dacă cele două țări nu răspund pe deplin așteptărilor sale, relatează The Guardian.

Recep Tayyip Erdogan a declarat la încheierea summitului alianței de la Madrid că acordul în 10 articole cu cele două state nordice a fost o victorie pentru Ankara și a abordat toate „sensibilitățile” acesteia, scrie News.ro.

EXCLUSIV Probleme rămase în aer la moratoriul ratelor. Toate propunerile băncilor respinse, deși Câciu declara că OUG a fost “avizată” și de ARB și BNR CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Probleme rămase în aer la moratoriul ratelor. Toate propunerile băncilor respinse, deși Câciu declara că OUG a fost “avizată” și de ARB și BNR

El a subliniat în special satisfacerea cererii Turciei ca Suedia și Finlanda să extrădeze suspecții de terorism cu legături cu grupuri kurde ilegale sau rețeaua clericului exilat acuzat de organizarea loviturii de stat eșuate din 2016 în Turcia.

Dar Erdogan a adăugat că, dacă cele două țări nordice își încalcă promisiunile, parlamentul Turciei ar putea refuza să ratifice acordul încheiat marți.

Aderarea la NATO trebuie să fie aprobată oficial de toate cele 30 de state membre, ceea ce conferă fiecăruia un drept de blocare a deciziei.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
turcia
nato