VIDEO Polonia a ridicat un gard pentru oprirea migranților la frontiera cu Belarusul

VIDEO Polonia a ridicat un gard pentru oprirea migranților la frontiera cu Belarusul
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2022

Polonia a încheiat construcția unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarusul, pentru a împiedica trecerea migranților, a anunțat miercuri premierul Morawiecki, cu ocazia unei vizite la punctul de trecere a frontierei de la Kuznica, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Polonia are o graniță de 418 km cu Belarusul, dar cu excepția porțiunii protejate de gard traseul trece mai ales prin lacuri și râuri, scrie Agerpres.

Kovesi anunță că analizează o posibilă sesizare la Comisia Europeană pentru activarea mecanismului de condiționarea a fondurilor europene de statul de drept în România CITEȘTE ȘI Kovesi anunță că analizează o posibilă sesizare la Comisia Europeană pentru activarea mecanismului de condiționarea a fondurilor europene de statul de drept în România

Anul trecut, mii de migranți din Orientul Mijlociu au ajuns în zona respectivă; au existat acuzații că ei au fost invitați și transportați la frontieră de autoritățile de la Minsk. Frontiera de est a Poloniei este și a Uniunii Europene, iar criza respectivă a fost considerată ca o reacție a Belarusului la sancțiunile impuse de la Bruxelles.

Mulți din cei care încercau să intre în Polonia sosiseră din zone de război, ceea ce a pus guvernul de la Varșovia în situația dificilă de a returna refugiați care încercau să scape cu viață sau a accepta intrarea în țară a unui flux necontrolat de migranți.

Situația a atins apogeul tensiunilor în vara și toamna lui 2021 și s-a relaxat în iarnă. Acum, când vremea se încălzește din nou, autoritățile poloneze semnalează că numărul de migranți este din nou în creștere.

Forțele poloneze au instalat un gard improvizat la frontieră în august anul trecut, iar în ianuarie au început înlocuirea lui cu o construcție metalică definitivă, cu senzori de mișcare și camere de luat vederi, înaltă de 5,5 metri. Costul prevăzut în buget este de 366 de milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
gard
belarus