Erdogan a cerut mai multor directori de companii americane mari să își îmbunătățească relațiile cu Turcia

Erdogan a cerut mai multor directori de companii americane mari să își îmbunătățească relațiile cu Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2021

Președintele turc Tayyip Erdogan a cerut miercuri mai multor directori de companii americane mari, între care Boeing, Amazon și Johnson & Johnson, să își îmbunătățească relațiile cu Turcia, în timpul unei videoconferințe în care a reluat criticile față de decizia Casei Albe de a califica masacrul otoman împotriva armenilor drept genocid, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Erdogan a declarat că legăturile dintre SUA și Turcia vor intra totuși ”într-o nouă eră” după întâlnirea sa față în față cu președintele Joe Biden, programată să aibă loc pe 14 iunie, prima după alegerile din SUA de anul trecut scrie News.ro

Modificare importantă pregătită la regimul PFA: Vechimea în muncă - recunoscută CITEȘTE ȘI Modificare importantă pregătită la regimul PFA: Vechimea în muncă - recunoscută

La videoconferință au participat oficiali ai Boeing, Amazon, Microsoft, Kellogg, PepsiCo, Cisco, Procter & Gamble și Johnson & Johnson, potrivit unui videoclip difuzat la televiziunea turcească.

Erdogan a mulțumit companiilor care au crezut în Turcia și a spus că se așteaptă ca Statele Unite să fie mai constructive, adăugând că tarifele SUA la aluminiu și oțel rămân o problemă.

El a spus că cele două țări ar putea coopera în Siria și în Libia, inclusiv în domeniul energiei.

"Cred că vom face din Turcia ... o bază pentru producție și tehnologie", le-a spus directorilor prin intermediul unui traducător.

Conturi de WhatsApp deturnate de atacatori prin metode de social engineering CITEȘTE ȘI Conturi de WhatsApp deturnate de atacatori prin metode de social engineering

"Declarația lui Biden despre evenimentele din 1915 a pus o povară suplimentară asupra legăturilor noastre, dar cred că întâlnirea pe care o vom avea pe 14 iunie, la summitul NATO, va fi semnul unei noi ere. Prin simplificarea sistemului nostru de stimulare, ne vom asigura că investitorii pot profita mai ușor de stimulente", a adăugat el.

Biden și Erdogan au avut o singură discuție telefonică, pe 23 aprilie, când Biden a spus că va numi masacrul armenilor ca fiind un genocid, o acțiune care a fost condamnată de către Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
sua
companii
turcia