Erdogan, proclamat învingător în alegerile prezidențiale de Consiliului Electoral Superior. Cinci partide în Parlament

Erdogan, proclamat învingător în alegerile prezidențiale de Consiliului Electoral Superior. Cinci partide în Parlament
scris 25 iun 2018

Autoritățile electorale turce l-au proclamat pe președintele în exercițiu Recep Tayyip Erdogan învingător în alegerile prezidențiale de duminică, cu o ”majoritatea absolută” a voturilor valid exprimate, relatează The Associated Press.

Președintele Consiliului Electoral Superior(YSK) a anunțat în noaptea de duminică spre luni că au fost numărate 97,7% din voturi. Voturile rămase de numărat nu vor afecta rezultatul realegerii lui Erdogan, a precizat Sadi Guven.

Acest scrutin marchează totodată începutul unui nou regim - prezidențial -, care-i acordă lui Erdogan puteri consolidate, scrie News.ro.

FOTO Facebook testează o facilitate de contorizare a timpului petrecut în cadrul rețelei CITEȘTE ȘI FOTO Facebook testează o facilitate de contorizare a timpului petrecut în cadrul rețelei

Rezultate neoficiale arată că cinci partide au trecut pragul de acces în Parlament, a mai anunțat Guven.

Acestea sunt Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al lui Erdogan, Partidul Acțiunii Naționaliste (MHP), Partidul Republican al Poporului (CHP, laic), Partidul Democratic al Popoarelor (HDP, prokurd)) și Partidul Bun (centru-dreapta).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
recep tayyip erdogan
turcia