Erdogan promite reintroducerea pedepsei cu moartea

Erdogan promite reintroducerea pedepsei cu moartea
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2018

Turcia ar putea să reintroducă ”în curând” pedeapsa cu moartea, a declarat miercuri președintele turc Recep Tayyip Erdogan, la funeraliile unei tinere mame și a fiului său, uciși în explozia unei bombe artizanale, la marginea unui drum, relatează The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile turce au dat vina acestui atac de marți, în apropierea frontierelor cu Iranul și Irakul, pe rebeli kurzi. Ele au anunțat că femeia și copilul au fost vizați cu un dispozitiv exploziv improvizat pe un drum în apropierea localității Yuksekova, scrie News.ro.

Femeia, în vârstă de 24 de ani, se întorcea acasă, la volanului automobilului, după ce și-a vizitat soțul, un sergent în armata turcă, împreună cu fiul lor în vârstă de 11 luni. Ea murit pe loc, iar copilul la spital.

Sfaturi către turiștii români care pleacă în vacanță în străinătate cu mașina personală. Unde să alimenteze, de unde să-și cumpere țigări și cum să-și folosească telefonul mobil CITEȘTE ȘI Sfaturi către turiștii români care pleacă în vacanță în străinătate cu mașina personală. Unde să alimenteze, de unde să-și cumpere țigări și cum să-și folosească telefonul mobil

Erdogan, care s-a dus la Sivas, în centrul Turciei, pentru a asista la funeralii, s-a angajat să continue lupta împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, ”până la ultimul terorist”.

Răspunzând stigătelor celor aflați în doliu, care au cerut pedeapsa cu moartea, Erdogan a reiterat că nu va ezita să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea, dacă Parlamentul turc adoptă o lege în acest sens.

”Măsurile pe care le vom lua în această problemă sunt aproape”, a declarat președintele.

Turcia nu a mai procedat la execuții din 1984 și a abolit pedeapsa cu moartea în 2004, în cadrul eforturilor de a adera la Uniunea Europeană (UE).

Insurgenții din PKK poartă de 30 de ani un război cu autoritățile, în sud-estul majoritar kurd al Turciei, soldat cu mii de morți.

PKK este considerat o organizație teroristă de Ankara și aliații săi ocoodentali.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
turcia