Facebook a interzis mass-media de stat ruse să difuzeze reclame sau să genereze bani pe platformă

Facebook a interzis mass-media de stat ruse să difuzeze reclame sau să genereze bani pe platformă
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2022

Facebook a precizat, vineri, că a împiedicat mai multe mass-media de stat ruse să câștige bani de pe platforma sa, în contextul în care invazia Moscovei în Ucraina vecină a ajuns pe străzile capitalei Kiev, scrie AFP, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Interzicem de acum mass-media ruse de stat să difuzeze reclame sau să genereze bani pe platforma noastră oriunde în lume", a declarat pe Twitter Nathaniel Gleicher, responsabil cu politica de securitate a Facebook, adăugând că această măsură era deja pe punctul de a fi pusă în practică.

Compania+mamă a Facebook, Meta, a declarat mai devreme vineri că Rusia a decis să "limiteze accesul" și să "încetinească" funcționarea Facebook.

Moscova acuză rețeaua de socializare americană că cenzurează mass-media ruse și că încalcă drepturile omului și ale cetățenilor ruși.

"Ieri, autoritățile ruse ne-au cerut să oprim verificarea independentă a faptelor și etichetarea conținutului postat pe Facebook de către patru organizații media de stat ruse. Am refuzat. Drept urmare, au anunțat că vor restricționa utilizarea serviciilor noastre", a scris vice-președintele Meta, Nick Clegg, într-un comunicat.

Invaziy Ucrainei a fost ocazia unei avalanșe de știri false pe internet, în special pe rețelele de socializare, fenomen devenit recurent la fiecare declanșare de război sau conflict. 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebok
rusia
reclame