Federația Internațională de Judo anunță excluderea lui Vladimir Putin din toate pozițiile deținute

Federația Internațională de Judo anunță excluderea lui Vladimir Putin din toate pozițiile deținute
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2022

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omul de afaceri rus Arkadi Rotenberg au fost îndepărtați din toate pozițiile deținute în cadrul Federației Internaționale de Judo (IJF), a anunțat organizația condusă de austriacul de origine română Marius Vizer, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia a fost anunțată într-un scurt comunicat de presă pe site-ul IJF, după ce anterior federația îl suspendase din postul de președinte de onoare pe Putin, coautor al cărții ''Judo: Istorie, Teorie, Practică'', scrie Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

''Federația Internațională de Judo anunță că dl Vladimir Putin și dl Arkadi Rotenberg au fost îndepărtați din toate pozițiile deținute în Federația Internațională de Judo'', se arată în comunicat.

Miliardarul Arkadi Rotenberg a făcut parte din Comitetul Executiv al IJF ca manager de dezvoltare începând din 2013.

Federația internațională nu a menționat invazia rusă în Ucraina, dar pe 27 februarie l-a suspendat pe Putin din funcția onorifică pe care o deținea, ''din cauza conflictului armat din Ucraina''.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

De asemenea, Putin a fost deposedat de centura neagră onorifică oferită în 2013 de World Taekwondo și de Ordinul FINA, conferit în 2014 de federația Internațională de Natație.

De asemenea, în urma invadării Ucrainei, IJF a anulat turneul Grand Slam programat la Kazan (Rusia) în perioada 20-22 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
federația internațională de judo
vladimir putin