Fermierii din Ucraina nu pot lucra terenurile agricole, multe fiind minate

Fermierii din Ucraina nu pot lucra terenurile agricole, multe fiind minate
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2023

Multe dintre terenurile agricole din zonele de Nord și Nord-Est ale Ucrainei continuă să rămână nelucrate, ca urmare a faptului că au fost minate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fermierii au fost avertizați de autorități să evite să intre pe câmpuri, din cauza riscului de explozie a minelor. De altfel, la marginea multor suprafețe agricole au fost montate plăcuțe de avertizare cu mesajul "Pericol! Mine!", scrie Agerpres.

Roxana Licara, Product Marketing Manager EpicVisits: Cea mai mare problemă a cramelor este numărul mic de oameni educați în segmentul viticol CITEȘTE ȘI Roxana Licara, Product Marketing Manager EpicVisits: Cea mai mare problemă a cramelor este numărul mic de oameni educați în segmentul viticol

În comuna Krasnopillea, care se află la granița cu Rusia, un fermier a murit, după ce tractorul pe care îl conducea a fost aruncat în aer, imediat după ce a trecut peste o mină.

"Unul din fermierii noștri, fost deputat în consiliul comunal, a decedat, fiind aruncat în aer, în momentul în care își aduna recolta", a afirmat primarul comunei Krasnopillea, Iurie Iaremciuc.

Autoritățile din Krasnopillea au cerut sprijin pentru deminarea terenurilor, atât pentru a evita înregistrarea de victime, cât și pentru a relua lucrările agricole, în vederea susținerii economiei locale.

Sumî are o graniță comună cu Rusia pe o lungime de peste 500 de kilometri. Regiunea ucraineană se învecinează cu trei regiuni rusești, și anume Breansk, Kursk și Belgorod.

Uleiul de măsline se scumpește la un nivel record CITEȘTE ȘI Uleiul de măsline se scumpește la un nivel record

Pe 24 februarie 2022, cea mai mare parte a regiunii Sumî a fost ocupată de forțele militare ruse, care însă s-au retras pe 4 aprilie.

Sumî avea o economie bazată în special pe industria producătoare de îngrășăminte chimice și utilaje agricole. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
ucraina
mine