Fiica cea mică a lui Putin, numită în conducerea celui mai puternic grup de lobby

Fiica cea mică a lui Putin, numită în conducerea celui mai puternic grup de lobby
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2022

Katerina Tihonova, fiica cea mică a președintelui rus Vladimir Putin, a fost numită în conducerea unui grup de lobby de business din Rusia, pentru a supraveghea programul de înlocuire a bunurilor de import, la care țara nu mai are acces în urma sancțiunilor occidentale, scrie The Moscow Times, preluând site-ul pro-Kremlin RBC News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sancțiunile occidentale și ieșirea de pe piața rusească a companiilor din vest, ca urmare a războiului din Ucraina, a condus la un colaps al importurilor, iar Rusia se confruntă acum cu o criză a bunurilor esențiale, arată Digi 24.

Publicație maghiară pro-guvernamentală: Un grup internațional de cercetători „a făcut lumină” asupra originii poporului român. Cei ce l-au învins pe Omul de Neanderthal. Între români și maghiari există o serioasă asemănare genetică CITEȘTE ȘI Publicație maghiară pro-guvernamentală: Un grup internațional de cercetători „a făcut lumină” asupra originii poporului român. Cei ce l-au învins pe Omul de Neanderthal. Între români și maghiari există o serioasă asemănare genetică

Asociația Rusă a Industriașilor și Antreprenorilor (ARIA) a numit-o pe Katerina Tihonova co-președinte a consiliului de coordonare a înlocuirii bunurilor din import, a scris site-ul RBC, preluat de Moscow Times.

Un purtător de cuvânt al asociației, cel mai puternic grup de lobby de business din Rusia, a confirmat numirea Katerinei Tihonova.

Noul consiliu, condus de președintele ARIA, Alexander Șokin, are sarcina de a întocmi propuneri legislative, de a crea servicii digitale și de a evidenția bunele practici în încercarea Rusiei de a-și reduce dependența de bunurile provenite din import.

Importurile rusești s-au prăbușit la minimul ultimelor două decenii după invadarea Ucrainei și nu dau semne de revenire, mai notează Moscow Times.

Banca Centrală a Rusiei a arătat anul trecut că aproape două treii din afacerile rusești se bazează pe importuri.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, au fost raportate frecvente deficiențe în lanțurile de aprovizionare.

Vladimir Putin, care nu a confirmat sau infirmat niciodată că este tatăl Katerinei Tihonova, i-a presat pe oficialii ruși să grăbească înlocuirea bunurilor de import. Dar tot el a spus că înlocuirea importurilor „nu este un panaceu”.

Katerina Tihonova și sora ei mai mare, Maria Voronțova, au fost puse pe lista de sancțiuni a Occidentului, ca răspuns la invadarea de către Rusia a Ucrainei.

Cine este Katerina Tihonova

Katerina Tihonova, 35 de ani, fata cea mică a lui preșdintelui Rusiei, s-a născut la Dresda, în 1986, când Putin lucra ca spion KGB în fosta Republică Democrată Germană. Fata, care a păstrat numele bunicii materne, Tihonova, a studiat la universitățile din St. Petersburg și din Moscova, având master în fizică și matematică.

Pe lângă studiu, Katerina este pasionată de cultura japoneză și dans acrobatic - rock’n’roll (în 2013 ea și partenerul ei au ieșit pe locul 5 la campionatul mondial din Elveția).

Înregistrările de la competițiile de dans, comparate cu fotografiile de pe site-ul Universității de Stat din Moscova, unde lucrează, au ajutat în 2015 la stabilirea faptului că ea este fiica lui Putin.

Katerina a deținut mai multe funcții la Universitatea de Stat din Moscova, iar în 2020 a fost numită șefa institutului pentru inteligență artificială al universității, finanțat cu 1,7 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
katerina tihonova
rusia