Finanțare de 3,5 milioane euro pentru un startup din Ungaria care dezvoltă chatboți pentru companii

Finanțare de 3,5 milioane euro pentru un startup din Ungaria care dezvoltă chatboți pentru companii
scris 29 ian 2023

Un startup de inteligență artificială din Ungaria a obținut o finanțare de 3,5 milioane de euro pe care intenționează să o folosească pentru a se extide pe piața din Europa Centrală și de Est, potrivit EU Startups.

Startup-ul maghiar Talk-A-Bot, fondat în 2016 la Budapesta, de Akos Deliaga, Gergely Kalydi și Laszlo Papp, este specializat în dezvoltarea de chatboți pentru companii, arată StartUp Cafe.

INFOGRAFIC Salariul minim în lume, la început de an. Unde este plasată România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Salariul minim în lume, la început de an. Unde este plasată România

„Prin automatizarea comunicării, transformăm conversațiile digitale din afaceri în servicii sigure, asemănătoare aplicațiilor, atât pentru clienți, cât și pentru angajați. Prin crearea unor conversații cu sens, schimbăm comunicarea internă și externă a unei companii într-o experiență rapidă, eficientă și pur și simplu mai bună”, susține startup-ul despre soluția sa.

Runda de finanțare a fost condusă de fondul de capital de risc Szechenyi Funds, mai arată sursa citată.

În 2019, startup-ul anunța pe site-ul său că și-a asigurat o investiție de 2 milioane de euro, despre care spunea că va fi folosită pentru dezvoltarea chatboților pentru companii.

Talk-A-Bot folosește tehnologii open-source, precum AI, NLP și Machine Learning.

Startup-ul susține că „roboții” săi conversaționali, care sunt creați în funcție de nevoile fiecărei companii, acceptă peste 100 de limbi, având o acuratețe a răspunsului între 85%-95%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
chatbot
ungaria