Fondul Național pentru Bunăstare al Rusiei a scăzut

Fondul Național pentru Bunăstare al Rusiei a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2022

Valoarea Fondului Național pentru Bunăstare al Rusiei (NFW), care acumulează veniturile din petrol ale țării, a scăzut în februarie cu 11,5% față de luna precedentă, până la 154,8 miliarde de dolari, deoarece valoarea companiilor rusești în care investește s-a redus, au arătat datele Ministerului de Finanțe, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sancțiunile occidentale fără precedent împotriva Rusiei pentru ceea ce Moscova numește ”o operațiune specială în Ucraina”, care a început pe 24 februarie, au provocat o scădere mare a stocurilor rusești, scrie News.ro.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

NFW, conceput inițial pentru a ajuta la echilibrarea sistemului de pensii, era la 1 martie de 9,7% din produsul intern brut proiectat pentru 2022, în scădere față de 10,2% din PIB-ul estimat, sau 174,9 miliarde de dolari, cu o lună mai devreme.

Activele lichide ale fondului s-au situat la 1 martie la 116,6 miliarde de dolari, sau 7,3% din PIB-ul proiectat pentru 2022, comparativ cu 112,7 miliarde de dolari, sau 6,6% din PIB-ul proiectat cu o lună mai devreme, a spus ministerul.

Investiția fondului în acțiuni ordinare ale Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a fost estimată la 1.500 miliarde de ruble, în scădere față de 3.000 de miliarde de ruble cu o lună mai devreme, în timp ce valoarea investiției sale în operatorul aerian Aeroflot s-a redus la 30,7 miliarde de ruble, de la 47,4 miliarde.

Rusia intenționează să folosească banii NFW pentru a înlocui o parte din împrumuturile statului în acest an și să canalizeze până la 1.000 de miliarde de ruble din banii fondului pentru a sprijini piața de valori afectată, în timp ce autoritățile caută modalități de a proteja economia de sancțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul național pentru bunăstare
rusia