Fuziunea dintre Budapest Bank, MKB Bank și Takarekbank este exceptată de la controlul concurenței

Fuziunea dintre Budapest Bank, MKB Bank și Takarekbank este exceptată de la controlul concurenței
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2020

Premierul Viktor Orban a declarat acordul de fuziune pentru crearea celui de-al doilea mare grup bancar din Ungaria ca fiind o tranzacție de interes național strategic, exceptând-o de la controlul concurenței, se arată într-un decret guvernamental publicat joi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În mai, instituția de stat Budapest Bank, banca de economii Takarekbank (MTB) și MKB Bank au anunțat formarea unei alianței strategice, pentru a crea Magyar Bankholding, în care statul ungar va deține o participație de 30,35%. Proprietarii MKB Bank vor controla 31,96%, iar cei ai Takarekbank vor deține o participație de 37,69% din acțiunile noului grup bancar, care va avea o valoare de peste 740 miliarde forinți (2,50 miliarde dolari), scrie Agerpres.

Autoritățile ruse le recomandă celor care se vaccinează să nu consume alcool 56 de zile CITEȘTE ȘI Autoritățile ruse le recomandă celor care se vaccinează să nu consume alcool 56 de zile

Această tranzacție marchează un nou capitol în restructurarea sistemului bancar ungar, restructurare care a făcut ca băncile locale să dobândească o influență sporită sub mandatul premierului Viktor Orban.

Exceptarea tranzacției de la controlul concurenței este necesară pentru a spori competitivitatea sistemului bancar ungar, se arată în decret.

Proiectul se confruntă cu dificultăți serioase, inclusiv efectele scăderii semnificative a activității economice, în urma pandemiei, care ar putea duce la creșterea creditelor neperformante.

viewscnt
Afla mai multe despre
budapest bank
mkb bank
takarekbank