Rusia interzice tomatele și merele din Azerbaidjan după războiul dus cu aliatul Moscovei, Armenia

Rusia interzice tomatele și merele din Azerbaidjan după războiul dus cu aliatul Moscovei, Armenia
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2020

Rusia a interzis importul de tomate din Azerbaidjan, vizând al doilea cel mai important produs de export al statutului caspic, după hidrocarburi, după războiul de 44 de zile dintre Azerbaidjan și Armenia, aliatul Moscovei, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă (Rosselkhoznadzor) a informat că analizează posibilitatea extinderii unui embargou anterior asupra importurilor de tomate și ardei din unele părți ale Turciei, țară care a sprijinit militar Azerbaidjanul în ofensiva sa împotriva autoproclamatei republici Nagorno-Karabah, populată majoritar de armeni, scrie Agerpres.

Retailerul britanic Debenhams, în pragul falimentului, a primit o nouă ofertă de preluare. Tranzacția ar putea salva o parte din cele 12.000 de locuri de muncă ale companiei CITEȘTE ȘI Retailerul britanic Debenhams, în pragul falimentului, a primit o nouă ofertă de preluare. Tranzacția ar putea salva o parte din cele 12.000 de locuri de muncă ale companiei

Tot miercuri, Rusia, unul dintre cei mai mari importatori mondiali de tomate, a decis să oprească importurile de tomate și ardei dintr-o regiune a Armeniei aflată la granița cu Turcia, precum și dintr-o regiune din Uzbekistan. În toate cazurile, Rosselkhoznadzor a citat îngrijorări cu privire la siguranța consumatorilor.

Aproape toate exporturile de tomate ale Azerbaidjanului au ca destinație Rusia. Embargoul anunțat de Moscova, care acoperă și merele din Azerbaidjan, amenință eforturile autorităților de la Baku de a diversifica economia dincolo de petrol și gaze naturale, care în prezent reprezintă 90% din exporturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
azerbaidjan
rusia
importuri