Gazprom majorează planul de investiții

Gazprom majorează planul de investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2022

Producătorul rus de gaze Gazprom a anunțat că a majorat programul de investiții din acest an la 1.980 miliarde de ruble (33,38 miliarde de dolari), o creștere de 222 miliarde de ruble față de cifra inițială, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, cheltuielile de capital au fost majorate cu 319,1 miliarde de ruble, la 1.750 miliarde de ruble, în urma alocării unor fonduri suplimentare pentru dezvoltarea centrelor de producere a gazelor din peninsula Yamal și din estul Rusiei, scrie Agerpres.

Haaretz: România pare să fie prima țară europeană care cumpără sistemul de apărare Iron Dome de la Israel CITEȘTE ȘI Haaretz: România pare să fie prima țară europeană care cumpără sistemul de apărare Iron Dome de la Israel

Separat, Alexei Moiseev, adjunctul ministrului rus de Finanțe, a declarat că se așteaptă ca cel mai mare producător de gaz al țării, Gazprom, să plătească dividende interimare.

Dividendele Gazprom reprezintă o problemă sensibilă pe piață. Gazprom, al cărui acționar principal este Guvernul rus, a înregistrat în primul semestru din 2022 un profit net record, de 2.500 miliarde de ruble (41,75 miliarde de dolari), iar Consiliul său de Administrație a recomandat distribuirea unor dividende intermediare.

La Adunarea Generală Anuală din iulie, acționarii Gazprom au votat împotriva acordării unor dividende în valoare de 1.240 miliarde de ruble pentru anul 2021, apreciind că plata acestora nu ar fi o mișcare rezonabilă în contextul actual. A fost pentru prima dată din 1998 când Gazprom nu a distribuit dividende.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze