Mai multe bănci străine își vor vinde activele rusești numai cu aprobarea lui Putin

Mai multe bănci străine își vor vinde activele rusești numai cu aprobarea lui Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2022

Adjunctul ministrului rus de Finanțe, Alexei Moiseev, a declarat că oficialii guvernamentali au pus la punct o listă de bănci străine care pot să își vândă activele din Rusia numai cu aprobarea președintelui Vladimir Putin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lista a fost elaborată de Ministerul rus al Finanțelor și Banca Centrală a Rusiei, a precizat Alexei Moiseev la un forum bancar organizat în orașul Kazan. La același eveniment, Moiseev a mai spus că Ministerul de Finanțe de la Moscova nu a primit nicio notificare de la Expobank cu privire la o solicitare de a achiziționa activele din Rusia ale unei bănci străine, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Călin Ile, Președintele FIHR: Mulți dintre hotelieri și-au exprimat deja intenția de a închide sau de a-și reduce activitatea pe perioada iernii din cauza costurilor la energie și gaze. Evenimentele, dacă continuă în acest ritm, vor fi salv CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Călin Ile, Președintele FIHR: Mulți dintre hotelieri și-au exprimat deja intenția de a închide sau de a-și reduce activitatea pe perioada iernii din cauza costurilor la energie și gaze. Evenimentele, dacă continuă în acest ritm, vor fi salv

Grupurile bancare italiene UniCredit și Intesa, banca americană Citi și Raiffeisen din Austria analizează opțiunile de a ieși din Rusia, în timp ce altele, cum ar fi Societe Generale și HSBC, au găsit o metodă.

În luna iunie a acestui an, HSBC a anunțat că își va vinde toate operațiunile din Rusia către Expobank. Afacerile HSBC în Rusia erau axate pe servicii bancare destinate companiilor, oferind o gamă largă de servicii de creditare și investiții bancare clienților din Rusia și de peste hotare.

La finalul lui 2021, băncile străine controlau 11% din totalul capitalului bancar din Rusia, arată cele mai recente date ale Băncii Centrale. Occidentul a impus sancțiuni fără precedent sectorului bancar rusesc ca răspuns la invazia Ucrainei, blocând accesul marilor bănci rusești la sistemul global de plăți SWIFT și limitând capacitatea lor de a opera cu valută. 

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
rusia