Germania va investi 110 milioane de euro în bazele militare din Lituania

Germania va investi 110 milioane de euro în bazele militare din Lituania
scris 5 feb 2019

Germania va investi în total 110 milioane de euro până în 2021 pentru a-și îmbunătăți bazele militare din Lituania, a anunțat Ursula von der Leyen, ministrul Apărării, scrie Reuters.

Germania coordonează peste 1.200 de soldați NATO din 10 țări, trimiși în Lituania acum doi ani ca parte din eforturile Alianței de a-și consolida poziția față de Rusia în Europa de Est după anexarea Crimeei de către Moscova, scrie News.ro.

„Vrem să fie clar că Lituania nu este singură și nu va fi niciodată singură. Nu va mai trebui să își sacrifice niciodată libertatea și independența”, a afirmat von der Leyen în timpul unei vizite la forțele germane.

Jurnalistul și poetul George Stanca a murit la vârsta de 71 de ani CITEȘTE ȘI Jurnalistul și poetul George Stanca a murit la vârsta de 71 de ani

„Vom sta aici cu Bundeswehr (forțele armate germane) câtă vreme este nevoie și câtă vreme situația o cere”, a adăugat ea.

Von der Leyen a informat că Germania va investi 50 de milioane de euro în acest an în cazărmi și alte facilități pentru forțele NATO, iar cheltuielile vor ajunge până la 110 milioane de euro până în 2021.

Ministrul Apărării din Lituania, Raimundas Karoblis, a declarat: „Este pentru prima oară când auzim atât de clar și de la un nivel politic atât de înalt că Germania este aici pe termen lung, până când situația securității se va schimba”.

Lituania, o fostă republică sovietică, a aderat la NATO alături de Letonia și Estonia și alte șase țări ex-comuniste, printre care și România, în 2004.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
litunia
baze militare