Glovo se pregătește să intre în Bulgaria

Glovo se pregătește să intre în Bulgaria
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 ian 2021

Startup-ul spaniol Glovo, operatorul platformei omonime de livrări rapide la domiciliu, care a intrat în România în mai 2018, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro, se pregătește să își lanseze operațiunile în Bulgaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania vrea să angajeze directori pentru departamentele de vânzări, financiar și de marketing pentru o echipă locală ce va avea sediul la Sofia.

Bulgaria ar fi a șasea piață din Europa de Sud-Est pentru Glovo, după Croația, România, Serbia, Ucraina și Republica Moldova.

Orașul ceh Kijov lansează o monedă specială covid-19, ”corrent”, cu scopul de a stimula economia locală CITEȘTE ȘI Orașul ceh Kijov lansează o monedă specială covid-19, ”corrent”, cu scopul de a stimula economia locală

Startup-ul spaniol a devenit recent “unicorn” - companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari.

Compania operează în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad și Ploiești.

Internațional, Glovo este prezentă în peste 650 din orașe din 22 de țări, având aproximativ 50.000 de curieri activi și circa 50.000 de parteneri asociați.

Compania se află într-un proces de consolidare a operațiunilor, prin care vizează retragerea de pe unele piețe secundare și concentrarea pe regiunile-cheie, în Europa de Sud-Vest și EMEA.

În cadrul strategiei, Glovo s-a retras, la începutul anului trecut, din Turcia, Egipt, Uruguay și Puerto Rico, iar în toamnă a vândut operațiunile din America Latină către rivalul Delivery Hero, proprietarul Food Panda, într-o tranzacție evaluată până la 230 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
glovo
livrari la domiciliu
extindere operatiuni
glovo bulgaria
noua piata glovo