Google alege Polonia pentru un hub de servicii cloud, care va deservi clienții din Europa Centrală și de Est

Google alege Polonia pentru un hub de servicii cloud, care va deservi clienții din Europa Centrală și de Est
scris 27 sep 2019

Google va deschide la Varșovia un hub pentru serviciile cloud, în contextul în care gigantul american dorește să profite de creșterea rapidă de pe piața din Europa.

În acest sens, compania americană a încheiat un parteneriat cu o companie de stat din domeniul cloud, înființată ca un joint venture între PKO Bank Polski, cea mai mare bancă poloneză, cu capital de stat, și Fondul Polonez de Dezvoltare. Compania mixtă a fost creată anul trecut pentru a crea un sistem național destinat tehnologiei cloud și a încuraja companiile să utilizeze astfel de servicii. Compania va deveni distribuitor de servicii Google Cloud în Polonia, parteneriatul cu gigantul american vizând creșterea gradului de adoptare a serviciilor cloud în rândul companiilor.

Google dorește extinderea infrastructurii pentru tehnologia cloud în Europa, piața europeană fiind o "o zonă de interes importantă" pentru companie, potrivit CEO-ului Google Cloud, Thomas Kurian.

„Creștem mai repede în ceea ce privește oamenii, clienții și veniturile decât în orice altă parte a lumii”, a declarat Kurian referitor la Europa.

Commerzbank ar putea vinde acțiuni la subsidiara poloneză mBank CITEȘTE ȘI Commerzbank ar putea vinde acțiuni la subsidiara poloneză mBank

Google Cloud operează la nivel mondial 20 de regiuni de cloud, care fubcționează ca hub-uri pentru infrastructură și programare în domeniul cloud computing, dintre care șase în Europa. 

Potrivit Google, noul hub din Varșovia, care va reuni trei centre de date, va deservi clienții din Europa Centrală și de Est.

"Prin noua regiune cloud, clienții Google Cloud din Europa Centrală și de Est vor beneficia de o performanță ridicată și o latență redusă a serviciilor cloud", potrivit CEO-ul Google Cloud.

viewscnt
Afla mai multe despre
google cloud
google vrasovia
centru google polonia
regiune cloud polonia
centru date varsovia
investitie polonia