Ungaria a înmânat grupului BMW terenul pe care va fi construită uzina de un miliard de euro

Ungaria a înmânat grupului BMW terenul pe care va fi construită uzina de un miliard de euro
scris 24 sep 2019

O parcelă de teren din apropierea orașului Debrecen, estul Ungariei, pe care BMW urmează să construiască o uzină de producție de un miliard de euro, a fost înmânată marți constructorului auto german, transmite MTI.

Ministrul ungar al Inovației și Tehnologiei, Laszlo Palkovics, a anunțat că lucrările de construcție la uzina BMW pot începe în condițiile în care contractul privind achiziționarea terenului a fost semnat, iar BMW Group a devenit proprietarul terenului, scrie Agerpres.

Cinci fermieri clujeni pun bazele Frăției Bacilor Ardeleni CITEȘTE ȘI Cinci fermieri clujeni pun bazele Frăției Bacilor Ardeleni

Laszlo Palkovics a precizat că Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 130 miliarde forinți (388,4 milioane euro) pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport din jurul zonei industriale amplasată în nord-vestul orașului Debrecen, care va găzdui și viitoarea uzină BMW. Alte 35 de miliarde de forinți urmează să fie cheltuite pentru dezvoltarea sistemului educațional din Debrecen, în ideea de a furniza mână de lucru calificată companiilor din oraș.

În luna august 2018, BMW a anunțat că va construi o noua uzină în Ungaria, în apropierea orașului Debrecen, la mai puțin de 40 de kilometri de granița cu România. BMW va investi un miliard de euro pentru o noua uzina la Debrecen, care va avea o capacitate de până la 150.000 de unități pe an și va crea peste 1.000 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
bmw