Grecia a cerut unui laureat al premiului Nobel pentru economie să îi identifice noi domenii de creștere

Grecia a cerut unui laureat al premiului Nobel pentru economie să îi identifice noi domenii de creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2020

Economia Greciei are un potențial semnificativ de creștere dar sunt necesare mai multe reforme, noi infrastructuri și o voință politică solidă, a declarat marți laureatul premiului Nobel pentru economie Christopher Pissarides, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, l-a desemnat pe Christopher Pissarides în fruntea unei comisii care are drept sarcină elaborarea unei strategii de creștere pe termen lung, după ce în 2018 Grecia a pus capăt celui de-al treilea program de asistență internațională după un deceniu de criză a datoriilor, scrie Agerpres.

VIDEO Greve și manifestații în Grecia CITEȘTE ȘI VIDEO Greve și manifestații în Grecia

Profesorul britanic de origine cipriotă Christopher Pissarides a declarat că și-a asumat această sarcină pentru că "în ultimii 10 ani Grecia a suferit mai mult decât trebuia", adăugând că planul va fi gata în luna septembrie a acestui an.

Laureatul premiului Nobel a apreciat că Grecia are un potențial mare de creștere în energie și mediu, turism, alimentație și agricultură, producție, transport și logistică, inovație educație și cultură.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism
economie
christopher pissarides