Grecia a demarat procedura de vânzare a unui pachet majoritar de acțiuni la Hellenic Petroleum

Grecia a demarat procedura de vânzare a unui pachet majoritar de acțiuni la Hellenic Petroleum
scris 18 apr 2018

Grecia a demarat miercuri o procedură de licitație internațională pentru vânzarea unui pachet majoritar de acțiuni la compania de rafinare Hellenic Petroleum, în conformitate cu acordul convenit cu creditorii internaționali, transmite Reuters.

Agenția de privatizare din Grecia (HRDAF) a precizat că va vinde un pachet de 50,1% din acțiunile Hellenic Petroleum, iar părțile interesate (care trebuie să aibă o experiență de cel puțin trei ani în industria de petrol și gaze) trebuie să își exprime interesul până la data de 18 mai. Potrivit unui document publicat pe pagina de Internet a HRDAF, procedura de licitație se va desfășura în două faze: una de preselecție și una de depunere a ofertelor angajante. HRDAF a precizat că tranzacția va fi doar în numerar, scrie Agerpres.

Poveștile celor mai importanți 30 de antreprenori români, documentate în expoziția Muzeul antreprenoriatului CITEȘTE ȘI Poveștile celor mai importanți 30 de antreprenori români, documentate în expoziția Muzeul antreprenoriatului

Hellenic Petroleum este cea mai mare companie de rafinare petrolieră din Grecia și a treia din Europa cu o valoare de piață de 2,6 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
hellenic petroleum
grecia