Grecia expulzează doi diplomați ruși, acuzați de ”acțiuni contra securității” elene

Grecia expulzează doi diplomați ruși, acuzați de ”acțiuni contra securității” elene
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2018

Grecia intenționează să expulzeze doi diplomați ruși și să să le interzică intrarea pe teritoriul elen altora doi, acuzați de ”acțiuni contra securității” sale, dezvăluie în ediția de miercuri cotodianul Kathimerini, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit ziarului, Atena îi acuză pe diplomați de faptul ”că au încercat să extragă și să pună în circulație informații și că au mituit funcționari”.

Autoritățile grece nu au răspuns imediat solicitării AFP de a comenta aceste informații, scrie News.ro.

CEZ România va avea un nou director executiv, artizanul parcului eolian Fântânele-Cogealac CITEȘTE ȘI CEZ România va avea un nou director executiv, artizanul parcului eolian Fântânele-Cogealac

”Rusia va lua măsuri reciproce, așa cum se obișnuiește în circumstanțe de acest fel”, a declarat pentru AFP, la Moscova un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Potrivit unor surse diplomatice, citate de Kathimerini, Atena intenționează ”să expulzeze imediat doi diplomați, între care și Viktor Iakovlev, un angajat al Ambasadei Rusiei la Atena”.

Atena a luat această decizie deoarece diplomații ruși s-au amestecat în afaceri interne, inclusiv cu privire la numele Fostei Republici Iugoslave Macedonia, scrie Carl Bild într-o postare pe Twitter, în care trimite la materialul ziarului grec.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
diplomati rusi