Grecia impune o amendă lunară de 100 de euro pentru persoanele nevaccinate cu vârsta peste 60 de ani

Grecia impune o amendă lunară de 100 de euro pentru persoanele nevaccinate cu vârsta peste 60 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2022

Persoanele nevaccinate cu vârsta peste 60 de ani vor fi amendate începând din 16 ianuarie cu ''suma de 100 de euro pe lună'', atât timp cât nu sunt vaccinate, a anunțat guvernul elen, reamintind că vaccinul împotriva COVID-19 este obligatoriu pentru această grupă de vârstă, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această decizie a fost luată deoarece "nouă din zece decese cauzate de coronavirus afectează această grupă de vârstă", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Economou, în cadrul unei conferințe de presă.

Moment istoric pentru Ford: Producătorul auto a urcat la o valoare de 100 de miliarde de dolari pentru prima dată în istoria sa CITEȘTE ȘI Moment istoric pentru Ford: Producătorul auto a urcat la o valoare de 100 de miliarde de dolari pentru prima dată în istoria sa

El a spus că "șapte din zece persoane intubate aveau peste 60 de ani și opt din zece nu erau vaccinate", scrie Agerpres.

"Din 16 ianuarie se vor aplica sancțiunile prevăzute de lege și se va aplica o amendă administrativă lunară de 100 de euro atât timp cât aceste persoane nu sunt vaccinate", a spus el.

Pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie că vaccinul va fi obligatoriu pentru cei peste 60 de ani, însă a lăsat termen până pe 16 ianuarie pentru ca persoanele nevaccinate să își facă o programare.

Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, a anunțat joi, la radio, că 50 de centre de testare vor fi instalate în apropiere de tabere ale armatei, pentru a ajuta farmaciile care efectuează aceste teste PCR și antigen.

Conform datelor oficiale de la sfârșitul lunii noiembrie, aproape 67% din populația generală a Greciei a fost vaccinată, dintre care 79% adulți.

Pandemia de COVID-19 a făcut peste 21.600 de morți în Grecia, iar rata de mortalitate a crescut brusc de la începutul lunii noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
vaccinare
amenda