Certificatul de vaccinare, condiționat din 15 februarie de booster, în Ungaria. Doza a patra, disponibilă la recomandarea medicului

Certificatul de vaccinare, condiționat din 15 februarie de booster, în Ungaria. Doza a patra, disponibilă la recomandarea medicului
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2022

Cetățenii ungari vor fi eligibili, începând din 15 februarie, pentru un certificat de vaccinare doar dacă au primit o a treia doză (booster) sau doza a doua le-a fost administrată cu cel mult șase luni în urmă, a anunțat Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În cazul celor care nu au împlinit 18 ani, două doze de vaccin vor fi suficiente pentru a li se elibera un certificat, denumit anterior certificat de imunitate, a indicat Gulyas într-o conferință de presă.

Litoralul bulgăresc, gazdă pentru comunități de anti-vacciniști CITEȘTE ȘI Litoralul bulgăresc, gazdă pentru comunități de anti-vacciniști

„Semnificația trecerii prin boala COVID-19 se va modifica după varianta Omicron. Vaccinul este cel care asigură protecție, mai degrabă decât trecerea prin boală”, a afirmat el.

Gergely Gulyas a subliniat că, pentru a beneficia de un certificat de vaccinare valid, adulților le va fi necesară primirea unei doze booster, disponibilă după patru luni de la cea de-a doua, scrie Agerpres.

În aceeași conferință de presă, Gulyas a anunțat că, la recomandarea unui medic, va putea fi administrată și o a patra doză de vaccin.

„Oricine poate primi o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 după consultarea unui medic, un decret în acest sens va fi publicat în cursul săptămânii”, a spus șeful de cabinet, citat de Reuters.

El a mai afirmat că Ungaria se așteaptă la o creștere considerabilă a cazurilor de COVID-19 în săptămânile următoare din cauza propagării rapide a variantei Omicron și la noi bilanțuri record de infectare, dar nu și la o creștere similară a spitalizărilor și deceselor.

Până acum, în Ungaria au murit 40.164 de persoane infectate cu coronavirus.

Joi au fost raportate 9.216 de cazuri noi de infectare, față de 7.883 miercuri, însă numărul de pacienți spitalizați a scăzut. În prezent sunt internați 2.647, dintre care 249 sunt asistați respirator.

Potrivit lui Gulyas, 8.564 de paturi de spital au fost alocate potențialilor bolnavi de COVID-19 și numărul lor ar putea fi suplimentat la nevoie, însă în prezent 75% sunt libere.

„Guvernul a mai decis să scurteze perioada de carantină de la zece zile la șapte zile”, a adăugat responsabilul ungar, precizând că se va putea ieși din carantină după cinci zile în cazul unui test negativ.

În Ungaria, puțin peste 6 milioane din cei 10 milioane de locuitori au primit cel puțin două doze de vaccin, iar 3,3 milioane au primit și un booster, însă rata de vaccinare se menține mai scăzută decât în majoritatea statelor vest-europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
booster
ungaria