Grecia mizează pe creșterea numărului de turiști în 2020 în pofida colapsului Thomas Cook

Grecia mizează pe creșterea numărului de turiști în 2020 în pofida colapsului Thomas Cook
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2020

Turismul, sector responsabil pentru un sfert din Produsul Intern Brut al Greciei, va crește în 2020 în pofida loviturii dată anul trecut sectorului de colapsul touropeatorului britanic Thomas Cook, a declarat joi ministrul elen al Turismului, Harry Theocharis, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Într-un interviu acordat Reuters, Harry Theocharis a spus că în 2019 veniturile Greciei din turism au crescut cu 12-15% comparativ cu un nivel de aproximativ 16 miliarde euro în 2018, ca urmare a unei creșteri de 4-5% a sosirilor de turiști, scrie Agerpres.

Aproximativ 33 milioane de turiști au vizitat Grecia în 2018, anul în care țara a pus capăt celui de-al treilea program internațional de asistență financiară.

Regina Elizabeth a II-a promulgă Brexitul cu opt zile înaintea marii plecări CITEȘTE ȘI Regina Elizabeth a II-a promulgă Brexitul cu opt zile înaintea marii plecări

Însă în luna septembrie a anului trecut, colapsul operatorului britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a lăsat mii de turiști izolați în stațiunile din Grecia și a dat o lovitură grea hotelierilor și afacerilor din Grecia. Numai în insula Creta, Thomas Cook avea contracte cu aproximativ 70% din toate hotelurile din insulă și în 2019 touroperatorul britanic a adus aproximativ 400.000 de turiști în Creta.

Inițial, impactul falimentului Thomas Cook asupra Greciei a fost estimat la 500 milioane euro iar efectele secundare urmau să fie resimțite și în anul 2020, un subiect de îngrijorare pentru guvernul conservator care a preluat puterea în luna iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism
thomas cook