Grecia prelungește "lockdown"-ul

Grecia prelungește "lockdown"-ul
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2020

Grecia a anunțat joi prelungirea "lockdown"-ului până la 7 decembrie cu scopul de a combate al doilea val de COVID-19, întrucât "povara epidemiologică rămâne ridicată", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Există semne incipiente de reducere a numărului de cazuri de coronavirus. Dacă acest ritm descrescător continuă, presiunea asupra sistemului public de sănătate va scădea și putem lua în considerare un plan de revenire la o anumită normalitate", a adăugat Stelios Petsas.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a decretat acest al doilea "lockdown" pentru perioada 7- 30 noiembrie, în timp ce țara se confruntă cu un al doilea val de coronavirus, mai virulent decât primul, în primăvară, scrie Agerpres.

Liebrecht & wooD ridică un proiect rezidențial în estul Bucureștiului CITEȘTE ȘI Liebrecht & wooD ridică un proiect rezidențial în estul Bucureștiului

Pentru fiecare ieșire, locuitorii Greciei trebuie să primească undă verde de la autorități, prin SMS. Doar magazinele pentru nevoi esențiale, supermarketurile și farmaciile sunt deschise.

Pe lângă un salt al cazurilor de infecții în ultimele săptămâni în Grecia, creșterea numărului de pacienți în stare gravă îngrijorează îndeosebi experții și autoritățile.

În urmă cu o lună, țara înregistra doar 87 de pacienți la terapie intensivă, în timp ce numărul lor a depășit 500 vinerea trecută. De la 667 la 20 octombrie, numărul de contaminări zilnice variază în prezent între 2.500 și 3.000.

În ultimele zile au fost înregistrate zilnic în medie aproape 100 de decese. În total, 1.902 de decese au fost înregistrate de la începutul pandemiei în februarie în Grecia.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a asigurat între altele că numărul de paturi la ATI a crescut de la 557 la 1.260 în câteva luni pentru a face față pandemiei.

Însă 80% dintre paturile din Atena sunt deja ocupate, iar în Salonic, al doilea oraș grecesc ca mărime și cel mai afectat de coronavirus, guvernul a fost obligat să rechiziționeze două clinici private săptămâna trecută pentru a face față lipsei de paturi.

Serviciile din domeniul sănătății au declarat joi că unii pacienți care suferă de COVID-19 din Salonic vor fi transferați la spitale din Atena. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
lockdown