Guvernatorul Băncii centrale a Greciei solicită guvernului să analizeze toate scutirile fiscale pentru că „țara are nevoie de venituri”

Guvernatorul Băncii centrale a Greciei solicită guvernului să analizeze toate scutirile fiscale pentru că „țara are nevoie de venituri”
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2023

Guvernatorul Băncii centrale Greciei, Yannis Stournaras, a cerut conducerii Ministerului de Finanțe să reanalizeze toate scutirile de taxe, subliniind că „țara are nevoie de venituri”, scrie Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stournaras a precizat că economia subterană din Grecia depășește 40 de miliarde de euro și că scutirile fiscale existente trebuie să fie evaluate pentru a se stabili dacă se referă la persoanele cu adevărat vulnerabile, scrie G4Media.ro

FOTO Comisarii ANPC au închis temporar Gilda Music Lounge din București. \ CITEȘTE ȘI FOTO Comisarii ANPC au închis temporar Gilda Music Lounge din București. "Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară. Am transformat totul într-o ciulama"

În continuare, el a recomandat guvernului să continue să aplice o politică fiscală „prudentă”, astfel încât bugetul să își poată dubla excedentul primar la 2% din produsul intern brut în 2024.

Afirmând că Grecia „a revenit de pe marginea prăpastiei și este acum o poveste de succes la nivel internațional”, Stournaras a spus că datoria publică scade rapid și a estimat că salariile reale din țară vor crește în acest an.

În ceea ce privește băncile, el a spus că acestea sunt capitalizate corespunzător și și-a exprimat speranța că investitorii strategici își vor exprima interesul pentru National Bank și Piraeus Bank, după ce Unicredit și-a exprimat interesul pentru achiziționarea a 9% din Alpha Bank.

În ceea ce privește evoluția ratelor dobânzilor, el a estimat că, în cazul în care inflația va fi coborât permanent sub 3% în august 2024, este probabil ca Banca Centrală Europeană (BCE) să procedeze la o mică reducere a ratelor sale cheie.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
venituri
taxe