Guvernatorul Băncii Naționale din Republica Moldova a demisionat

Guvernatorul Băncii Naționale din Republica Moldova a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2018

Guvernatorul Băncii centrale moldovene Sergiu Cioclea și-a prezentat demisia marți, într-o scrisoare transmisă Parlamentului, în care apreciază că Republica Moldova a revenit la stabilitatea financiară și a implementat reforme dificile, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”I-am transmis speaker-ului (președintele) Parlamentului Andrian Candu scrisoarea demisiei mele”, a declarat Cioclea, exprimându-și speranța să fie eliberat din funcție până la 30 noiembrie, scrie News.ro.

”Sistemul bancar moldovean a fost scos din criză, a fost suficient recapitalizat și nu reprezintă pericole și amenințări la adresa economiei, entităților economice și, cel mai important, a populației”, a declarat el pentru presă.

Ministrul de Externe ungar: Dacă va fi vreun fel de atac împotriva României în Parlamentul European, făcut în baza unor opinii părtinitoare sau pe voință politică, România poate conta pe susținerea noastră CITEȘTE ȘI Ministrul de Externe ungar: Dacă va fi vreun fel de atac împotriva României în Parlamentul European, făcut în baza unor opinii părtinitoare sau pe voință politică, România poate conta pe susținerea noastră

Cioclea a preluat funcția în aprilie 2016, în urma unui scandal bancar care a aruncat această fostă republică sovietică într-o dublă criză, politică și economică.

Banca centrală moldoveană, susținută de Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială (BM), a depus eforturi, în mandatul său, să facă sistemul financiar mai transparent și să lupte împotriva corupției.

Republica Moldova s-a confruntat cu o criză dură după ”dispariția” unui miliard de dolari din trei bănci cu structuri de proprietate opacă, în perioada 2012-2014.

Acest scandal - cunoscut sub numele de ”furtul secolului” - a condus la proteste de stradă, la deprecierea puternică a leului moldovenesc și la o inflație de două cifre.

viewscnt
Afla mai multe despre
moldova
banca nationala
sergiu cioclea