Erdogan și Putin inaugurează de la Istanbul instalarea primului tub al tronsonului submarin, la Marea Neagră, a gazoductului "TurkStream"

Erdogan și Putin inaugurează de la Istanbul instalarea primului tub al tronsonului submarin, la Marea Neagră, a gazoductului "TurkStream"
scris 19 nov 2018

Președinții turc Recep Tayyip Erdogan și rus Vladimir Putin au sărbătorit luni, în Turcia, încheierea unei etape-cheie în construcția unui important gazoduct care le leagă țările prin Marea Neagră și ilustrează apropierea între Ankara și Moscova, relatează AFP.

În cadrul unei ceremonii organizate cu mare pompă la Istanbul, cei doi președinți au asistat printr-o transmisiune video, în direct, la instalarea primului tub al tronsonului submarin - cu o lungime de 930 de kilometri - numit "TurkStream" sau uneori  "Turkish Stream", potrivit unei corespondente a AFP.

”TurkStream va fi foarte benefic țării și națiunii noastre, dar și vecinilor noștri și regiunii”, a s-a felicitat Erdogan, potrivit News.ro.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Chimcomplex preia unele active de la Oltchim CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Chimcomplex preia unele active de la Oltchim

”Intrăm în ultima fază a acestui proiect istoric”, a adăugat el.

Format din două conducte paralele, gazoductul urmează să permită să se trimită anual aproximativ 31,1 miliarde de emetri cubi de gaze naturale, pompate din Rusia.

Urmează de asemenea ca partea terestră din Turcia să fie construită, după care să se deschidă vanele, o operațiune prevăzută către sfârșitul lui 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
recep tayyip erdogan
vladimir putin
turkstream