Guvernul austriac anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iulie

Guvernul austriac anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2021

Austria va pune capăt de la 1 iulie mai multor restricții, inclusiv celor de circulație, introduse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, a anunțat guvernul de la Viena, transmit dpa și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aceasta înseamnă că industria ospitalității va putea primi clienți și în cursul serii, mai întâi la o capacitate întrucâtva redusă, a anunțat joi cancelarul Sebastian Kurz într-o conferință de presă la Viena, scrie Agerpres.

FOTO Motorola anunță smartphone-ul rezistent Defy CITEȘTE ȘI FOTO Motorola anunță smartphone-ul rezistent Defy

"Oamenii pot dansa, se pot căsători, pot sărbători", a spus el.

Situația infectărilor este mult mai bună decât se aștepta în general - incidența pe șapte zile este de 15 cazuri la 100.000 de locuitori -, așa încât "putem face alți pași mari spre normalitate", a declarat Kurz.

În baruri, restaurante și cluburi, se va renunța la obligativitatea purtării măștilor FFP2 și în cazul angajaților, a explicat ministrul turismului, Elisabeth Koestinger.

Așa cum s-a anunțat anterior, evenimentele culturale și sportive se vor putea relua fără limită de spectatori, a indicat secretarul de stat pentru cultură, Andrea Mayer.

În locul măștilor FFP2 obligatorii, în transportul public și în spațiile închise vor fi suficiente măștile de protecție obișnuite.

Clienții restaurantelor sau participanții la evenimente vor trebui să dețină un test negativ la coronavirus, un test care să indice prezența anticorpilor sau să se fi vaccinat împotriva COVID-19. De la 1 iulie, doar cei în vârstă de peste 12 ani vor trebui testați.

Din 22 iulie vor intra în vigoare și alte măsuri de relaxare.

Veniturile proprietarului TikTok au explodat în 2020, dar și pierderile au urcat CITEȘTE ȘI Veniturile proprietarului TikTok au explodat în 2020, dar și pierderile au urcat

Cancelarul Kurz a mai spus că Austria a reușit progrese semnificative în campania de vaccinare, mai mult de jumătate din populație primind cel puțin o doză de vaccin.

Strategia de testare cu circa 400.000 de teste pe zi s-a dovedit de asemenea un succes.

Pe de altă parte, nu trebuie uitat că varianta delta a coronavirusului ar putea reduce speranțele într-o relaxare suplimentară, a prevenit Oswald Wagner, vice-rector al Universității de Medicină din Viena, menționând totuși că vaccinarea oferă un grad foarte ridicat de protecție și împotriva acestei variante.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
austria