Guvernul ceh propune două teste PCR săptămânale obligatorii pentru toți angajații

Guvernul ceh propune două teste PCR săptămânale obligatorii pentru toți angajații
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2021

Noul guvern din Republica Cehă a înaintat o propunere care prevede obligarea companiilor de a realiza două teste pe săptămână pentru coronavirus de tip PCR pentru toți angajații, inclusiv cei care au primit doza booster, a informat  ministrul sănătății, Vlastimil Valek, transmite EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru ca procedura să fie inclusă în asigurarea medicală este nevoie de avizul patronatului și al sindicatelor, precum și de cel al companiilor de asigurări, scrie Agerpres.

Mesajul de amenințare cu bombă la Park Lake a stat 10 ore pe mail-ul Poliției fără să îl citească cineva. Explicațiile IGPR - Dacă nu e program.... CITEȘTE ȘI Mesajul de amenințare cu bombă la Park Lake a stat 10 ore pe mail-ul Poliției fără să îl citească cineva. Explicațiile IGPR - Dacă nu e program....

Executivul dorește ca măsura să intre în vigoare cât mai repede, pentru ca primele teste PCR obligatorii să poată fi realizate la 17 ianuarie, a menționat Valek într-o conferință de presă.

Ministrul ceh a apreciat că valul de infectări cu varianta Omicron, foarte contagioasă, "ar urma să se producă între ultima săptămână din ianuarie și prima din februarie" și a recomandat ca testele să fie făcute "o dată la trei zile".

În prezent, sunt obligați să-și facă un test PCR pe săptămână doar acei angajați care nu au schema completă de vaccinare sau care nu au făcut boala în ultimele șase luni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
teste pcr
cehia