Guvernul ungar va putea superviza firmele din energie

Guvernul ungar va putea superviza firmele din energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2022

Ungaria a adoptat un decret care permite Guvernului să preia supervizarea firmelor vitale din sectorul energetic, precum și asupra operatorului rețelei de gazoducte FGSZ, în situații de urgență care necesită asigurarea continuării aprovizionării, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ungaria depinde în proporție de 85% de importurile de gaze naturale din Rusia și în proporție de 65% de importurile de țiței brut din Rusia, scrie Agerpres.

Kremlinul anunță când va termina ofensiva în Ucraina CITEȘTE ȘI Kremlinul anunță când va termina ofensiva în Ucraina

Decretul adoptat marți, și semnat de premierul Viktor Orban, acoperă firmele importante din industriile de electricitate, gaze și petrol, precum și companiile locale de termoficare și companiile miniere, operatorul rețelei de gazoducte FGSZ dar și asociația companiilor care se ocupă cu depozitarea de combustibili și gaze.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a spus la începutul acestei luni că directorul general de la Gazprom și vicepremierul rus Alexander Novak, l-au asigurat că grupul rusesc își va îndeplini obligațiile incluse în contractul de aprovizionare cu gaze pe termen lung convenit cu Ungaria.

Luni, același Peter Szijjarto a precizat că gradul de umplere a depozitelor de gaze din Ungaria este la peste 39%, echivalent cu 2,7 miliarde metri cubi.

Conform unui acord semnat anul trecut cu Gazprom, Ungaria primește 3,5 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an via Bulgaria și Serbia precum și un alt miliard de metri cubi via o conductă din Austria. Acest contract se întinde pe o perioadă de 15 ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
ungaria