Ikea, aproape de vânzarea fabricii din Rusia

Ikea, aproape de vânzarea fabricii din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2023

Compania rusească Invest Plus a anunțat că a finalizat acordul de cumpărare al celui mai mare activ de producție din Rusia al Ikea - fabrica din Novgorod - la mai mult de la un an de când cel mai mare retailer de mobilier din lume a oprit activitățile de vânzare cu amănuntul și de producție pe piața rusă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Multe companii occidentale, de la producători de energie și până la lanțuri de magazine de îmbrăcăminte, au plecat din Rusia, după ce, în februarie 2022, Moscova a decis să trimită zeci de mii de militari în Ucraina, în cadrul a ceea ce a denumit drept "o operațiune militară specială".

Bulgarii cred că au descoperit un tablou necunoscut al lui Pollock, semnat pe spate de Nicolae Ceaușescu. Poate costa o avere CITEȘTE ȘI Bulgarii cred că au descoperit un tablou necunoscut al lui Pollock, semnat pe spate de Nicolae Ceaușescu. Poate costa o avere

"Procesul de finalizare a tranzacției nu este ușor și va mai dura", se arată în comunicatul proprietarului Invest Plus, Vadim Osipov, care mulțumește tuturor părților implicate: Ikea, autoritățile de reglementare din Rusia și Suedia, precum și Ministerului Comerțului și Industriei de la Moscova. Acesta a dat asigurări ca va păstra cea mai mare parte a forței de muncă, iar producția va fi reluată în următoarele două-trei luni, scrie Agerpres.

"Obiectivul nostru este este să readucem produsele fabricii Novgorod pe piața de mobilier din Rusia cât mai curând posibil", a declarat Osipov.

Invest Plus este un vehicul special de investiții (SPV), deținut de Osipov, care este director general și co-proprietar al Slotex, un producător intern de vârf de produse laminate și blaturi de bucătărie.

Grupul suedez și-a închis magazinele din Rusia în luna martie și ulterior a informat că își va vinde uzinele, va închide birourile și își va reduce efectivele de 15.000 de angajați din Rusia. Ulterior, IKEA a reluat, pentru o scurtă perioadă, vânzările online în Rusia pentru o lichidare de stocuri

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
rusia