Kalașnikov crește puternic producția pentru războiul cu Ucraina. Anul trecut - cea mai mare producție din ultimii 20 de ani

Kalașnikov crește puternic producția pentru războiul cu Ucraina. Anul trecut - cea mai mare producție din ultimii 20 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2023

Consorțiul rus Kalașnikov, unul dintre principalii producători de arme din lume, și-a crescut producția de armament cu 30% pentru a satisface nevoile armatei ruse în Ucraina, transmite EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest scop, Kalașnikov a lansat proiectul Konveiner în iulie 2022, care a presupus modernizarea tehnologică a fabricilor, a informat consorțiul, arată Agerpres.

Naftogaz a descoperit un depozit de gaze naturale \ CITEȘTE ȘI Naftogaz a descoperit un depozit de gaze naturale "promițător", în Munții Carpați

Konveiner a presupus îmbunătățirea treptată a proceselor de producție, instalarea de noi echipamente și modernizarea liniei de asamblare.

Toate acestea au permis companiei să dea curs comenzilor plasate de forțele armate ruse în termenele planificate și cu calitatea cerută, a explicat Andrei Barîșnikov, directorul general al Kalașnikov.

La începutul lunii noiembrie, Kalașnikov a finalizat contractul semnat cu armata rusă în 2021, în ajunul începerii războiului în Ucraina, pentru furnizarea puștii de asalt AK-12 model 2023.

Wizz Air reia în decembrie zborurile de la Chișinău. Cursele, suspendate în martie din cauza „riscului ridicat din spațiul aerian al țării” CITEȘTE ȘI Wizz Air reia în decembrie zborurile de la Chișinău. Cursele, suspendate în martie din cauza „riscului ridicat din spațiul aerian al țării”

Acest contract de furnizare a puștilor de asalt este cel mai amplu semnat de companie, care a creat și o divizie specială pentru fabricarea de drone în contextul campaniei militare ruse în Ucraina.

Consorțiul, care se află sub incidența sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie și alte țări din cauza războiului din Ucraina, este cel mai mare producător de arme de foc ușoare din această țară.

Rusia, care va spori cheltuielile pentru apărare cu aproape 70% în 2024, a crescut considerabil ritmul producției de arme și echipamente militare în ultimele luni, potrivit surselor de informații occidentale.

Grupul industrial rus Kalașnikov a realizat anul trecut 45 de comenzi de stat în domeniul apărării și 24 de contracte în cadrul cooperării tehnico-militare.

„Acestea sunt cele mai mari contracte din istoria companiei”, a indicat grupul industrial rus.

În 2022, producția de arme realizată de Kalașnikov a crescut cu 40% comparativ cu anul 2021.

VIDEO Cancelarul Karl Nehammer, iritat de întrebările unui ziarist austriac despre veto-ul față de intrarea României în Schengen CITEȘTE ȘI VIDEO Cancelarul Karl Nehammer, iritat de întrebările unui ziarist austriac despre veto-ul față de intrarea României în Schengen

De asemenea, a început producerea puștii de asalt Kalașnikov AK-19 (calibru 5,45 mm), a puștii-mitralieră Kalașnikov PPK-20 (calibru 9 mm) și a carabinelor Saiga-9 și TR3.

Tot anul trecut, Kalașnikov a livrat primul lot de puști cu lunetă Șukavin.

Recent, un fost viceministru al transporturilor din Rusia a achiziționat pachetul de control al fabricantului rusesc de arme Kalașnikov.

Alan Lușnikov, fost ministru adjunct al transporturilor între 2017 și 2018, a achiziționat o participație de 75% minus o acțiune la societatea Kalașnikov prin intermediul firmei TKH-Invest.

Polonia închide cinematografele, teatrele și o parte din magazine CITEȘTE ȘI Polonia închide cinematografele, teatrele și o parte din magazine

Lușnikov a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni de la ministrul adjunct al apărării Aleksei Krivoruciko, care figurează printre responsabilii ruși de rang înalt aflați pe lista cu sancțiuni a Uniunii Europene pentru otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, un critic al Kremlinului.

Conglomeratul militaro-industrial de stat Rostec deține restul de 25% plus o acțiune la Kalașnikov.

Societatea Kalașnikov nu a divulgat termenii tranzacției, însă o sursă de pe piața financiară rusă a declarat pentru ziarul economic moscovit Kommersant că tranzacția s-ar ridica la 1 miliard de ruble (12,91 milioane de dolari).

Fabricantul de arme rusesc se află sub incidența sancțiunilor SUA încă din 2014, ca urmare a anexării de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea și a sprijinului acordat de Rusia rebelilor separatiști din estul Ucrainei.

Societatea Kalașnikov este responsabilă pentru 95% din producția de arme ușoare în Rusia

viewscnt
Afla mai multe despre
kalașnikov
tkh-invest