Familiile numeroase din Ungaria pot cumpăra mașini cu subvenții de la Guvern

Familiile numeroase din Ungaria pot cumpăra mașini cu subvenții de la Guvern
scris 7 iul 2019

Ungurii cu familii numeroase pot folosi subvenții de la Guvern, valabile până la sfârșitul anului 2022, pentru achiziționarea a aproape 18.000 de mașini, a declarat Asociația Maghiară de Leasing pentru agenția de presă MTI, citată de publicația Budapest Business Journal.

Potrivit asociației, 35-40% din aceste familii pot opta pentru un contract de leasing la achiziționarea mașinii, potrivit News.ro.

În jur de 175.000 de familii sunt eligibile pentru aceste subvenții și circa 2% din gospodăriile maghiare cumpără un vehicul nou anual, dar asociația estimează că 10% din cei eligibili se vor folosi de sprijinul guvernamental până la sfârșitul anului 2022.

Guvernatorul băncii centrale croate: Croația poate trece la euro în ianuarie 2023 CITEȘTE ȘI Guvernatorul băncii centrale croate: Croația poate trece la euro în ianuarie 2023

Guvernul alocă 2,5 milioane forinți familiilor cu trei sau mai mulți copii pentru achiziționarea unui vehicul cu o capacitate e cel puțin șapte pasageri până în 2022. Acest proiect face parte dintr-un set de măsuri anunțat de primul ministru Viktor Orbán la începutul anului ce are ca scop problema diminuării populației în Ungaria.

Subvențiile au fost lansate începând cu 1 iulie. Până pe 4 iulie, peste 2.000 de familii aplicaseră deja pentru fonduri, a declarat secretarul de stat pentru Familie și tineret Katalin Novák, pentru MTI.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
masini