Prima rețea 5G funcțională - testată în Bulgaria de o subsidiară Telekom Austria

Prima rețea 5G funcțională - testată în Bulgaria de o subsidiară Telekom Austria

Foto: Christoph Scholz/Flickr

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 iul 2019

A1 Bulgaria (fosta Mobiltel), subsidiara locală a grupului austriac de telecomunicații A1 Telekom Austria, a început să testeze prima rețea 5G funcțională din țara vecină, compania obținând frecvențe pentru o perioadă de testare de șase luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Operatorul de telefonie mobilă a montat prima stație de bază 5G în Sofia, pe acoperișul Palatului Național al Culturii. Compania a demonstrat capabilitățile noii rețele în timpul unui eveniment special, organizat în prima parte a săptămânii.

Tehnologia 5G promite o conectivitate wireless de până 100 de ori mai rapidă decât 4G, costuri reduse cu interconectarea dispozitivelor, un consum de energie mai scăzut, precum și aplicabilități industriale, care vor dispune de un schimb de informații în timp real.

CEZ a început vânzarea de active, operațiune care prevede și exit-ul din România CITEȘTE ȘI CEZ a început vânzarea de active, operațiune care prevede și exit-ul din România

“Rețelele de generația a cincea vor fi cheia tehnologiilor viitoare – acces la internet mobil de mare viteză, comunicare ultrafiabilă fără decalaje majore și comunicații masive între dispozitive”, potrivit companiei.

A1 Bulgaria estimează că lansarea comercială a serviciilor 5G va avea loc în 2020. Compania folosește echipamente furnizate de Nokia pentru rețeaua 5G.

Telenor Bulgaria, cel mai mare operator de telefonie mobilă din țara vecină și a treia mare companie de telecomunicații în funcție de venituri, a anunțat că va începe să testeze propria rețea 5G în al treilea trimestru.

Și Vivacom, cea mai mare companie telecom din Bulgaria, a primit frecvențe de testare pentru tehnologia 5G. Compania îl are ca acționar majoritar pe omul de afaceri Spas Rusev, care și-a exprimat intenția de a prelua operațiunile Telekom România.

Rusev a declarat, recent, că a fost invitat să depună o ofertă angajantă pentru achiziția subsidiarei din România a Deutsche Telekom, după ce la începutul anului a semnat un acord de 50 milioane de euro pentru cumpărarea operațiunilor gupului din Albania.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
a1 bulgaria
retea 5g
tehnologia 5g
teste
frecvente radio testare
vivacom
spas rusev
telenor