Liderii europeni nu au ajuns la un acord în privința începerii negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord

Liderii europeni nu au ajuns la un acord în privința începerii negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord
scris 18 oct 2019

Liderii UE nu au reușit să ajungă la un acord în privința începerii negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și Albania, joi, la Bruxelles, în prima zi a reuniunii Consiliului European, a anunțat președintele Lituaniei Gitanas Nauseda.

"Există o anumită dezamăgire. Trebuie să recunoaștem că nu am reușit să ajungem la un consens pentru că trei state au refuzat să invite cele două țări să deschidă negocierile", a declarat presei șeful statului lituanian.

Ionuț Dumitru, economistul-șef Raiffeisen Bank, vorbește de o gaură de circa 2 miliarde de euro în buget: E aproape imposibil să iasă deficitul la 3% din PIB în acest an, se apropie de 4% CITEȘTE ȘI Ionuț Dumitru, economistul-șef Raiffeisen Bank, vorbește de o gaură de circa 2 miliarde de euro în buget: E aproape imposibil să iasă deficitul la 3% din PIB în acest an, se apropie de 4%

Franța este una din cele 3 țări care blochează deschiderea negocierilor și refuză tratarea separată a celor două state candidate din Balcanii de Vest, scrie Agerpres.

Parisul cere o reformare a procesului de aderare la UE considerând că, în prezent, acesta este ineficient și frustrant.

viewscnt
Afla mai multe despre
albania
macedonia de nord