Lituania legalizează utilizarea medicală a canabisului

Lituania legalizează utilizarea medicală a canabisului
scris 12 oct 2018

Parlamentul lituanian a adoptat joi o lege care le permite medicilor să prescrie medicamente pe bază de marijuana, relatează AFP.

Nouăzeci din cei 141 de deputați au votat proiectul de lege care, pentru a intra în vigoare, este necesar să fie promulgat de către președinta Dalia Grybauskaite, scrie News.ro

”Este o decizie istorică și le va permite pacienților să primească cel mai bun tratament posibil”, a declarat deputatul conservator Mykolas Majauskas, inițiatorul proiectului.

FOTO Atenție șoferi: De astăzi, în benzinării, carburanții vor avea noi etichete CITEȘTE ȘI FOTO Atenție șoferi: De astăzi, în benzinării, carburanții vor avea noi etichete

”Desigur, asta nu înseamnă că marijuana va fi disponibilă în farmacii pentru a fi fumată înainte de a merge în cluburi de noapte”, a adăugat el.

Legea prevede ”foarte clar că medicamentele care conțin canabis înregistrate în Uniunea Europeană vor fi, sub un control strict, prescrise de medici pacienților suferinzi de scleroză în plăci, cancer și boli autoimune”, a mai spus deputatul.

Legea ar urma să intre în vigoare în mai. Toate medicamentele este necesar să obțină o licență de la Agenția Națonală lituaniană de Control al Medicamentelor.

Consumul de marijuana în scopuri recreative rămâne ilegal în Lituania, o țară baltică cu 2,8 milioane de locuitori, membră a zonei euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
lituania
canabis