Lituanienii au strâns 14 milioane de euro pentru a oferi Ucrainei radare tactice

Lituanienii au strâns 14 milioane de euro pentru a oferi Ucrainei radare tactice
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2023

Lituanienii au strâns 14 milioane de euro pentru a oferi Ucrainei radare tactice de supraveghere aeriană, în cadrul unei colecte publice care s-a încheiat în cursul nopții, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lituania, țară cu 2,8 milioane de locuitori, membră a UE și NATO, se află în continuare în avangarda sprijinului pentru Ucraina, arată Agerpres.

'În acest moment crucial, trebuie să facem tot ce putem pentru a garanta sprijinul nostru poporului ucrainean', a declarat președintele lituanian Gitanas Nauseda, cu ocazia unei adunări în ultima zi a colectei, care a coincis cu împlinirea unui an de la declanșarea invaziei ruse.

Cu banii strânși se vor putea cumpăra în jur de 14 radare.

Majoritatea germanilor consideră livrarea de arme Ucrainei drept o participare a țării lor la război (sondaj) CITEȘTE ȘI Majoritatea germanilor consideră livrarea de arme Ucrainei drept o participare a țării lor la război (sondaj)

Strângerea de fonduri s-a bazat în principal pe donații de 5 euro prin apel telefonic și a fost alimentată și de firme.

Lituania, unde au intrat aproape 750.000 de refugiați ucraineni, a promis în jur de 800 milioane de euro, dintre care aproape jumătate ca ajutor militar, pentru a susține Kievul.

În mai 2022, lituanienii au strâns, în trei zile și jumătate, peste 5 milioane de euro în prima lor colectă publică, destinată atunci achiziției unei drone militare turce Bayraktar TB2 pentru Ucraina.

'Mulți numesc acestea donații, sprijin, dar eu spun că este o investiție. Cu Ucraina, investim în securitatea noastră și a copiilor noștri', a declarat pentru AFP prezentatorul de televiziune și activistul Andrius Tapinas.

viewscnt
Afla mai multe despre
lituania
radare
ucraina