Macron și Scholz i-au cerut lui Putin încetarea imediată a războiului din Ucraina. Răspunsul lui Putin

Macron și Scholz i-au cerut lui Putin încetarea imediată a războiului din Ucraina. Răspunsul lui Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2022

Liderii Franței și Germaniei, președintele Emmanuel Macron și cancelarul Olaf Scholz, au purtat, sâmbătă, o nouă rundă de convorbiri telefonice cu președintele rus, Vladimir Putin. Macron și Scholz i-au cerut liderului rus încetarea imediată a războiului din Ucraina.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cancelarul german, Olaf Scholz, și președintele francez, Emmanuel Macron, i-au cerut sâmbătă președintelui rus, Vladimir Putin, încetarea imediată a focului în conflictul cu Ucraina în timpul unei convorbiri telefonice de care a durat 75 de minute, relatează News.ro.

Gratuități aprobate și decontate de Guvern pentru refugiații din Ucraina - tren, autobuz, transport naval și aerian de tip charter CITEȘTE ȘI Gratuități aprobate și decontate de Guvern pentru refugiații din Ucraina - tren, autobuz, transport naval și aerian de tip charter

”Conversația face parte din eforturile internaționale în curs de a pune capăt războiului din Ucraina”, a spus un purtător de cuvânt al lui Scholz, care a precizat că liderii au convenit să nu ofere mai multe detalii.

Scholz a vorbit anterior cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski despre situația din Ucraina, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Între timp, Kremlinul a anunțat că Putin a criticat ceea ce el a numit ”încălcarea flagrantă” a dreptului internațional umanitar de către forțele ucrainene, deși nu au fost oferite detalii cu privire la încălcările la care Putin a făcut referire.

Ministru rus: Garanțiile de securitate propuse de Rusia pentru SUA și NATO nu mai sunt valabile CITEȘTE ȘI Ministru rus: Garanțiile de securitate propuse de Rusia pentru SUA și NATO nu mai sunt valabile

Moscova a respins însă solicitarea celor doi lideri.

Președintele Macron a subliniat pe tot parcursul crizei necesitatea de a menține deschise canalele de comunicare cu Rusia și a purtat nouă convorbiri telefonice cu liderul de la Kremlin.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
macron
scholz
rusia
ucraina
razboi
convorbire