Mai multe țări își reduc cantitatea de carne de vită importată din Polonia

Mai multe țări își reduc cantitatea de carne de vită importată din Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2019

Mai multe țări au început să reducă importurile de carne de vită din Polonia, după un reportaj TV la un abator unde erau sacrificate vite bolnave, pentru consum, a declarat luni șeful Asociației Poloneze a Cărnii, Witold Choinski, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un reporter sub acoperire a obținut un post la un abator de lângă Varșovia, iar luna trecută a difuzat imagini cu animale bolnave tratate necorespunzător, sacrificate, pentru ca apoi carnea lor să fie livrată pentru consum, inclusiv în străinătate, scrie News.ro.

O echipă de inspectori de la Comisia Europeană a sosit luni la Varșovia pentru a investiga informațiile, a declarat veterinarul șef al Poloniei, într-o conferință de presă.

Semnal - BAT, al doilea mare producător de tutun din lume, închide un centru din Belgia și mută activitățile în România. Acuzații: “Caz tipic de dumping social. Își mută activitățile într-o țară cu costuri mai mici” CITEȘTE ȘI Semnal - BAT, al doilea mare producător de tutun din lume, închide un centru din Belgia și mută activitățile în România. Acuzații: “Caz tipic de dumping social. Își mută activitățile într-o țară cu costuri mai mici”

Choinski a spus că nu există cazuri de țări care să fi anulat importurile de carne din Polonia, dar a arătat că multe dintre țări au redus importurile.

Acesta nu a menționat care sunt țările respective și nici detalii privind mărimea reducerilor.

Polonia produce circa 560.000 de tone de carne de vită pe an, iar 85% din această cantitate este exportată.

Asociația poloneză a crescătorilor de vite și producătorilor de carne de vită a anunțat la rândul ei, luni, că în ultimele zile prețurile cărnii de vită au scăzut puternic pe piața internă și, dacă tendința va continua, producătorii polonezi ar putea pierde până la 600 de milioane de zloți (160,27 milioane de dolari) în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
carne de vita