Marea Britanie l-a extrădat în Croația pe magnatul fugar Ivica Todoric, fostul patron al Agrokor

Marea Britanie l-a extrădat în Croația pe magnatul fugar Ivica Todoric, fostul patron al Agrokor
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2018

Marea Britanie l-a extrădat pe magnatul croat Ivica Todoric, fostul patron al gigantului agroalimentar Agrokor, în Croația, unde omul de afaceri este acuzat de fraudarea a milioane de euro, transmit dpa și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Todoric a fost adus miercuri seară la Zagreb, la bordul unei curse comerciale, și transferat imediat într-o închisoare din capitala croată. El urmează să fie audiat joi de un judecător de instrucție care va decide dacă omul de afaceri va rămâne sau nu în arest, scrie Agerpres.

FOTO Samsung lucrează la o nouă interfață grafică pentru smartphone-urile sale CITEȘTE ȘI FOTO Samsung lucrează la o nouă interfață grafică pentru smartphone-urile sale

Extrădarea survine la un an după arestarea lui Todoric la Londra, timp în care acesta a dus o luptă judiciară pentru a evita să fie remis autorităților croate.

Todoric este suspectat că a falsificat conturile Agrokor pentru a ascunde îndatorarea masivă a grupului pe care l-a fondat și a cărui datorie cumulată este estimată la 7,8 miliarde de euro.

Agrokor, companie fondată în urmă cu peste 40 de ani ca o afacere de familie ce se ocupa cu plantarea și comercializarea florilor, s-a transformat într-un conglomerat cu activități în sectoarele alimentar, agricultură, IT, energie și servicii, cu afaceri anuale de aproape 6,5 miliarde euro și peste 60.000 de angajați în Croația, Slovenia, Serbia și Bosnia și Herțegovina, cifre care plasează grupul în fruntea clasamentului retailerilor din Balcani.

viewscnt
Afla mai multe despre
agrokor
ivica todoric