Mercedes-Benz pregătește plecarea din Rusia

Mercedes-Benz pregătește plecarea din Rusia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 oct 2022

Încă o companie auto a anunțat că a decis retragerea definitivă de pe piața auto din Rusia, din cauza situației dificile cauzată de războiul din Ucraina. Mercedes-Benz spune că va vinde toate acțiunile unor investitori ruși.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz se alătură celorlalte companii auto care au plecat sau se pregătesc să plece din Rusia, după cum a anunțat Harald Wilhelm, CFO al grupului german, în cadrul unei conferințe în care a prezentat rezultatele trimestriale ale companiei.

Wilhelm a explicat că s-au încheiat discuțiile cu un partener rus, compania privată Avtodom, care va cumpăra toate activele și businessurile Mercedes din Rusia. Constructorul german avea o singură uzină în apropiere de Moscova, în localitatea Esipovo, unde asambla E Class, GLE, GLC și GLS pentru piața locală, însă capacitatea de producție era de numai 20.000 de unități anual. Celelalte modele vândute în Rusia erau importate de la uzinele din Europa sau alte regiuni.

Anul trecut, Mercedes-Benz a vândut 44.900 de automobile în Rusia, în creștere față de anul 2020 cu peste 10 procente. Harald Wilhelm a spus că vânzarea nu va afecta rezultatele financiare ale companiei pentru anul 2022.

EXCLUSIV INTERVIU Șeful Dacia România dezvăluie „găselnița” cu care a ieșit din impas marca românească. PLUS: Am învățat să mergem în ploaie. Noi vom trage de timp ca la fotbal. Vom trage de timp până când ne fluieră arbitrul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV INTERVIU Șeful Dacia România dezvăluie „găselnița” cu care a ieșit din impas marca românească. PLUS: Am învățat să mergem în ploaie. Noi vom trage de timp ca la fotbal. Vom trage de timp până când ne fluieră arbitrul

Cu o zi înainte, Kia anunțase că este nevoită să ia în calcul ieșirea de pe piața din Rusia, din cauza imposibilității de a mai produce automobile, însă alte companii auto au închis deja afacerile și au vândut sau caută cumpărători pentru uzinele și birourile din Rusia. Primii care au făcut pasul decisiv și au părăsit această țară a fost grupul Renault, care avea o amprentă extrem de puternică în Rusia, cu unitatea de business Lada, precum și cu uzina de automobile Lada, prin intermediul Avtovaz. Renault vândut totul pe o rublă, dar și-a păstrat dreptul de răscumpărare într-un interval de șase ani.

De asemenea, VW Group, Toyota, Nissan și Mazda au anunțat că părăsesc Rusia, ca urmare a blocajului industrial generat de războiul din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes rusia
fabrica mercedes rusia