Mii de cehi cer demisiile premierului Andrej Babis și președintelui Milos Zeman la o manifestație prin care au marcat ”Revoluția de catifea”

Mii de cehi cer demisiile premierului Andrej Babis și președintelui Milos Zeman la o manifestație prin care au marcat ”Revoluția de catifea”
scris 18 nov 2018

Mii de cehi i-au cerut demisia premierului Andrej Babis la o manifestație prin care au marcat ”Revoluția de catifea”, ce a grăbit căderea regimului comunist cehoslovac în 1989, relatează AFP.

Manifestanți s-au adunat în fața Castelului Praga, sediul președinției cehe, sâmbătă după-amiaza, și au mărșăluit până la Piața Orașului Vechi. Ei au cerut  atât demisia lui Babis, cât și a președintelui Milos Zeman, aliatul premierului, scrie News.ro

FOTO Toyota a lansat a 12-a generație a sedanului Corolla, prima fără motor diesel după 40 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Toyota a lansat a 12-a generație a sedanului Corolla, prima fără motor diesel după 40 de ani

Andrej Babis este acuzat că încearcă să obstrucționeze o anchetă în care este inculpat de fraudarea fondurilor europene, la o fermă trecută pe numele unor membri ai familiei sale, între care fiul său, Andrej Babis Jr.. El respinge aceste acuzații.

Fiul premierului a declarat săptămâna aceasta pentru site-ul de știri Seznam Zpravy că a fost reținut în Crimeea împotriva voinței sale și nu a putut să fie interogat în acest caz. Babis a declarat că fiul său, care locuiește în Elveția, s-a dus în Crimeea.

Partide din opoziție vor ca o moțiune de cenzură să fie supusă la vot la 23 noiembrie, iar un partid din coaliția guvernamentală vrea să iasă de la putere.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrej babis
milos zeman
cehia