Militari americani au dat buzna într-o companie privată în Bulgaria: Președintele țării așteaptă o anchetă amănunțită

Militari americani au dat buzna într-o companie privată în Bulgaria: Președintele țării așteaptă o anchetă amănunțită
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2021

Președintele bulgar, Rumen Radev, a calificat drept inacceptabil un incident implicând trupe americane care participau la un exercițiu militar și cetățeni civili.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Este absolut inacceptabil ca viața și liniștea cetățenilor bulgari să fie puse în pericol de unități militare, fie că fac parte din forțele armate bulgare sau străine'', a declarat acesta, citat de BTA, arată Agerpres.

La 28 mai, televiziunea Nova a relatat că, la 11 mai, trupe americane au dat buzna într-o fabrică de echipamente pentru rafinarea uleiului de floarea-soarelui, situată în regiunea Plovdiv. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat șapte militari în uniformă care purtau puști de asalt. Fabrica se află în imediata apropiere a bazei aeriene Ceșneghirovo, unde avea loc un exercițiu de amploare.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Ministrul apărării a declarat, în cadrul unei ședințe de informare din 29 mai, că ceea ce s-a întâmplat în timpul exercițiului militar a fost un incident și o neînțelegere evidentă.

Ambasada SUA a precizat că "în cadrul exercițiului Swift Response 21, soldați americani repartizați la Brigada 173-a aeropurtată au efectuat un exercițiu de antrenament pentru a simula capturarea și securizarea aerodromului dezafectat Ceșneghirovo din Bulgaria. Pe parcursul acestui exercițiu, soldații au simulat intrarea și evacuarea mai multor buncăre și structuri de pe aerodrom. La 11 mai, soldații au intrat și au curățat o clădire de lângă aerodrom, despre care credeau că face parte din zona de antrenament, dar care era ocupată de civili bulgari care administrau o afacere privată. Nu s-au tras focuri de armă în niciun moment în timpul acestei interacțiuni''.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Ambasada SUA a prezentat scuze sincere companiei private și angajaților acesteia. ''Întotdeauna învățăm din aceste exerciții și investigăm pe deplin cauza acestei greșeli. Vom pune în aplicare proceduri riguroase pentru a defini clar zonele noastre de antrenament și pentru a preveni acest tip de incident pe viitor'', a precizat ambasada.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
sua