Milos Zeman, învestit în al doilea mandat

Milos Zeman, învestit în al doilea mandat
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2018

Președintele ceh Milos Zeman, susținătorul unei apropieri față de Moscova și ostil politicii Uniunii Europene (UE) de primire a migranților, a fost învestit în al doilea mandat de cinci ani, în contextul unei ascensiuni a sentimentului eurofob în blocul comunitar, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ceremonia de învestire a avut loc joi după-amiaza la castelul din Praga, scrie News.ro.

”Intenționez să continui să fac ceea ce am făcut în trecut, pentru că eu cred că asta este bine”, a declarat el la depunerea jurământului, în sala de primire a castelului medieval, sediul președinției cehe.

Milos Zeman, în vârstă de 73 de ani, a obținut o victorie în alegerile din ianuarie cu 51,4% din voturile exprimate, în fața candidatului proeuropean Jiri Drahos, un universitar în vârstă de 68 de ani.

Oleg Deripaska a acceptat ca Roman Abramovich să vândă o participație de 1,5 miliarde de dolari la Norilsk Nickel CITEȘTE ȘI Oleg Deripaska a acceptat ca Roman Abramovich să vândă o participație de 1,5 miliarde de dolari la Norilsk Nickel

Șeful statului s-a aliat cu miliardarul Andrej Babis, al cărui partid ANO a obținut voctoria în ultimele alegeri legislative și pe care l-a însărcinat să formeze un nou guvern.

Milos Zeman împărtășește cu alte guverne din Europa Centrală și de Est refuzul de a promi migranți provenind din țări musulmane, în pofida faptului că Cehia a primit doar 116 cereri de azil în perioada ianuarie-noiembrie 2017.

Liderul ceh este adeptul unei ”încălziri” a relațiilor cu președintele rus Vladimir Putin și a îndemnat la ridicarea sancțiunilor europene impuse Moscovei după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea în 2014.

El a fost totodată unul dintre puținii lideri europeni care au susținut candidatura lui Donal Trump în alegerile prezidențiale americane din 2016.

La fel ca Trump, Zeman intenționează să transfere Ambasada Cehiei la Ierusalim.

viewscnt
Afla mai multe despre
milos zeman
cehia