Ministerul de Finanțe rus vrea să majoreze taxele în domeniul petrolului și gazelor

 Ministerul de Finanțe rus vrea să majoreze taxele în domeniul petrolului și gazelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2022

Noul proiect de buget al Rusiei are ca obiectiv obținerea unor fonduri suplimentare de la producătorii de petrol și gaze, într-un moment în care prețurile materiilor prime sunt ridicate, a anunțat ministrul Finanțe, Anton Siluanov, în cadrul eforturilor autorităților de a reduce deficitul bugetar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Publicația Kommersant anunța, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, că Rusia ia în considerare majorarea taxelor în domeniul petrolului și gazelor până la 3.000 miliarde de ruble (50 miliarde de dolari), în perioada 2023-2025, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Riscul este destul de pronunțat ca în anumite regiuni și în anumite perioade să se simtă o recesiune. În România, există risc de recesiune în prima jumătate a anului viitor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Riscul este destul de pronunțat ca în anumite regiuni și în anumite perioade să se simtă o recesiune. În România, există risc de recesiune în prima jumătate a anului viitor

Siluanov a declarat la o reuniune televizată a Guvernului că principalele propuneri pentru noul proiect de buget sunt majorarea taxei de export pentru exporturile de gaze prin conducte, a taxelor pentru gazele naturale lichefiate și introducerea unei taxe de export pentru îngrășăminte și cărbune.

Guvernul de la Moscova se așteaptă la un deficit bugetar de 2% din PIB în 2023 și 0,7% din PIB în 2025.

Agenția rusă de presă RIA a anunțat că ministrul Finanțe se așteaptă ca deficitul bugetar din acest an să fie de 0,9% din PIB, sau 1.300 miliarde de ruble (22 miliarde de dolari).

Guvernul intenționează să se concentreze pe împrumuturile interne pentru a reduce deficitul bugetar, a explicat Siluanov.

Conform unui document consultat de RIA, Ministerul de Finanțe intenționează să împrumute 1.700 miliarde de ruble (28,7 miliarde de dolari) în 2023, 1.900 miliarde de ruble în 2024 și 2.000 miliarde de ruble în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul de finanțe
gaze