Ministru: Ucraina și-a triplat producția de arme; 500 de companii lucrează în apărare

Ministru: Ucraina și-a triplat producția de arme; 500 de companii lucrează în apărare
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2024

Ucraina și-a triplat producția de arme anul trecut și 500 de companii lucrează acum în sectorul de apărare al țării, a declarat duminică ministrul Industriei Strategice de la Kiev, Oleksandr Kamișin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kievul caută modalități de a-și consolida apărarea împotriva invaziei de doi ani a Moscovei, inclusiv prin stimularea producției interne de arme și a inovației, scrie News.ro.

Ungaria - investiție strategică cu producătorul german Rheinmetall. Compania va moderniza și artileria antiaeriană a României CITEȘTE ȘI Ungaria - investiție strategică cu producătorul german Rheinmetall. Compania va moderniza și artileria antiaeriană a României

Kamișin a declarat în timpul unei conferințe televizate la Kiev că 100 de companii de stat și 400 de companii private sunt implicate în efort și că Ucraina intenționează anul acesta ”să crească considerabil producția de muniție”.

Într-o declarație separată, ministrul pentru sectorul digital al Ucrainei, Mihailo Fedorov, a declarat că 90% din dronele folosite pe câmpul de luptă împotriva forțelor ruse au fost produse în Ucraina.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Ihor Klimenko, a spus în timpul conferinței că nicio armă nu a trecut granița dintre Ucraina în Uniunea Europeană în cei doi ani de invazie pe scară largă a Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
arme