Ministrul de Finanțe al Rusiei: Deficit bugetar de aproximativ 1% din PIB în 2023

Ministrul de Finanțe al Rusiei: Deficit bugetar de aproximativ 1% din PIB în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2023

Deficitul bugetar al Rusiei va fi de aproximativ 1% din PIB în 2023, a anunțat miercuri ministrul de Finanțe, Anton Siluanov, marcând cea mai recentă îmbunătățire a situației fiscale a Moscovei, în contextul creșterii veniturilor bugetare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prețul mai ridicat al petrolului și majorarea plăților de impozite au ajutat Guvernul rus să atenueze deficitul bugetar, care se estima a fi mult mai ridicat anul acesta, unii economiști previzionând un deficit de 5% din PIB în 2023, scrie Agerpres.

Turcia, pe cale să devină cea mai vizitată țară din Europa, în locul Franței. După pandemie, numărul de turiști a crescut cu 70% CITEȘTE ȘI Turcia, pe cale să devină cea mai vizitată țară din Europa, în locul Franței. După pandemie, numărul de turiști a crescut cu 70%

"Au crescut veniturile provenite din producția de gaze, economia funcționează și ratele de creștere ne permit să vorbim de creșterea veniturilor bugetare", a declarat Siluanov.

În primele zece luni din acest an, deficitul bugetar al Rusiei s-a situat la 1.240 miliarde de ruble (13,82 miliarde de dolari), sau 0,7% din PIB. Legea bugetului pe 2023 prevede un deficit de 2.930 miliarde de ruble, sau 2% din PIB.

Anul trecut, Rusia a înregistrat un deficit bugetar de 3.290 miliarde de ruble. Pentru a acoperi gaura fiscală, Rusia a cheltuit deja în acest an 559 miliarde de ruble de la fondul suveran, unde se acumulează veniturile din exporturile de petrol ale țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
deficit bugetar